Carine Cachard

Alles is energie

Prijs?

1 uur : € 60

Urgent een afspraak nodig? neem contact op met het onthaal.

Shiatsu betekent letterlijk vingerdruk. Het is een vorm van lichaamsbehandeling waarbij druk wordt uitgeoefend met de duimen en handpalmen. Dit gebeurt op bepaalde energiepunten en meridianen in het lichaam. Meridianen zijn energiebanen die verbonden zijn met de organen waar de vitale energie (ki) doorheen stroomt. Als deze vitale energie niet meer vrij stroomt door blokkades kunnen er ziektes en klachten ontstaan. Shiatsu heft deze blokkades op zodat de ki weer vrij kan stromen. Zo werkt shiatsu ook goed bij storingen in het menselijke stelsel van spieren en botten, aangezien het direct op de betrokken weefsels werkt.

Een shiatsubehandeling bestaat uit een combinatie van enerzijds druk op de energiepunten en massage. Anderzijds stretching en andere correctieve technieken om de energie weer in beweging te brengen. Deze druk- en stretchingtechnieken stimuleren onder andere het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Daarnaast leg ik de focus op ademhaling en rust.

Na de behandeling voel je je als herboren, alles is terug los, soepel en de spanning is er af.

Over mezelf

Ik ben als gediplomeerd apothekersassistent al vele jaren werkzaam in een apotheek.
Vanuit een persoonlijke ervaring besloot ik enkele jaren geleden de Shiatsu opleiding te starten bij de  Belgische Shiatsu Federatie. Sinds 2013 ben ik als zelfstandig shiatsu beoefenaar verbonden aan OTL. Ik werk zowel met de werking OTL Jeugd & Volwassenen, als met de cliënten van de Groepspraktijk.